Hvad er Media Browser

Programmet Media Browser til Windows Media Center, er et super tool til at håndtere sin samling af film medier med i Windows Media Center. Programmet integrer med TheMovieDB.org, og henter billeder og tekst fra dette site, det er dog på engelsk.
Programmet er plugin baseret, så man kan anvende forskellige “Themes”, så alt efter sin egen smag kan man ændre udseendet på Media Browser. I nedenstående tilfælde anvender jeg “Carbon” Theme.

image

Programmet kan hentes fra denne hjemmeside http://www.mediabrowser.tv/

image

Programmet anvender navnet på filen (MKV o.s.v. hvis man anvender det), eller navnet på mappen som DVD Filen er læst ind som.

Configurations programmet

Programmet har et configurations program som man anvender til at udpege de mapper som man har medie filer i.

image

Man kan give hver enkelt mappe et billede og et andet navn end hvad mappen hedder på harddisken eller på netværks folderen. Man kan tilknytte så mange “Media Collections” som man ønsker, det er kun ens egen fantasi som sætter grænsen for hvad man kan stoppe her. Jeg anvender det dog personlig kun til mine egne DVD film, da BlueRay film er ved at overtage min hylde plads istedetfor DVD Film.

Themes

Der er mange themes til programmet, og man kan også lave sine egne hvis man skulle have lyst. Themes kan downloades i Configurations GUI’en under fane bladet “plug-ins”

image

Man downloader themes her og kan så i fane bladet “display/playback” vælge det aktive Theme, eller også kan man gøre det inde i selve Media Browser app i Media Center. Det er dog nemmere her.

image

Man kan også gå i Advanced View hvis man ønsker flere muligheder, det vil jeg dog ikke komme ind på her.

Selve organiseringen af medie filerne kan gøres på mange måder, jeg har anvendt nedenstående strategi

image

Selve navnet på mappen har jeg fundet via TheMovieDB.org, (evt. ulovlige tegn i film titel fjernes bare), så jeg er sikker på Media Browser kan finde den rigtige film, det er en god ide at putte årstal ind i mappe/fil navnet, så media browser kan vælge den rigtige film, hvis der skulle være lavet flere film af samme navn.
Mht. til film som ikke findes på TheMovieDB.org, så kan man lægge en fil med film cover i mappen som hedder “folder.jpg”, så får man som minimum dette billede inde i Media Browser.

Media Browser opdaterer film info i batch, så man skal ikke undre sig over at cover art m.m. ikke dukker op lige med det samme.

For yderligere info kan jeg anbefale at google Media Browser, der er masser af web sites og tips til dette fine program.