Det er ikke for at starte nogen format diskussion men i mit medie center, tillades der ikke MP3 eller andre “lossy” komprimerende musik filer. Jeg har valgt at bruge Windows Media Audio Lossless formatet, så alle mine original CD’ere er indlæst i det format, det betyder så at hver CD typisk fylder omkring 250-350MB.
Det fylder dog mindre end WAV og fordelen frem for ren WAV (PCM) formatet er at man kan lægge alle attributter såsom album titel o.s.v. direkte i WMA filen.

music_screen_2_small

Her ses f.eks. kunstner navn samt min kategorisering (4 stjerner) af musikken.

MEN……, hvad nu hvis man skal bruge musikken på portable enheder ?

Ulemperne ved Lossless WMA udover størrelsen, er selvfølgelig at mange MP3 afspillere ikke understøtter dette format. Derfor har jeg lavet et lille program til mit medie center, der hver nat “spejler” alt min musik til en folder på min NAS server, med samme mappe struktur som mit originale musik er lagt. Desuden gør programmet også det at det sammenligner fildato, så hvis jeg f.eks. ændrer en tekst eller en stjerne markering på mit originale musik, så vil den om natten opdatere MP3 spejlet med disse ændringer. Det samme gælder for album cover hvis dette opdateres.

Jeg har så valgt at lægge alt ind i selve MP3 filen, d.v.s. alle relevante attributter (tags) overføres inkl. album cover, direkte ind i MP3 filen.
Så er det nemt at kopiere disse filer til sin MP3 afspiller.

Programmet anvender Windows Medie Format SDK til at hente data, og LAME encoderen til at lave MP3 filen med, og jeg har lavet et nyt program der bruges til at lægge alle tags ind med, incl. album cover og “popularity” rating (Antal stjerner), dette program anvender id3lib.

image

Programmet er pt. stadig under udvikling, så derfor er det ikke tilgængeligt for download.